Uw partner in laboratoriumapparatuur

Co2 incubator laboratorium

 

Laboratorium CO2-incubators spelen een belangrijke rol in medisch onderzoek, waar de celculturen zo steriel en nauwkeurig als mogelijk moeten worden waargenomen. Ze houden ongewenste microben weg van de culturen, waardoor de ideale omstandigheden voor groei zijn. Verschillende CO2-incubators bieden verschillende methoden om verontreiniging in de incubatiekamer te voorkomen. In dit artikel wordt u verteld welke productdetails u mag noteren om de beste resultaten op verschillende gebieden te bereiken, zoals stamceltherapie, regeneratieve geneeskunde en plastische chirurgie.

Laboratorium CO2-incubators creëren de optimale condities voor:
Incuberen van menselijke huidcellen voor levensreddende huidtransplantaten
Bestrijding van ziekten met behulp van stamcelonderzoek
Het aanbieden van stamceltherapie als een levensvatbaar alternatief voor de operatie
Plastische chirurgie, anti-aging therapieën, weefselherstel en dermatologische behandelingen
Multipliceren van menselijke huidcellen voor genezingsprocessen in regeneratieve geneeskunde

1. Laboratorium CO2-incubators incuberen menselijke huidcellen voor levensreddende huidtransplantaten

Regeneratieve geneeskunde is een van de meest veelbelovende gebieden van modern onderzoek. Dode weefsels en beschadigde organen kunnen genezen worden door dysfunctionele cellen te herstellen. Om dit te bereiken wordt de huid verwijderd van de patiënt, vermenigvuldigd met de CO2-incubator en later in de patiënt geïmplanteerd. Deze nieuwe vorm van therapie is van groot belang voor slachtoffers met uitgebreide brandwonden, aangezien de belangrijke littekens die ontstaan ​​als gevolg van traditionele transplantatieprocedures vermeden kunnen worden.
Menselijke huid kan alleen met veel moeite worden geproduceerd en voldoet aan de strengste veiligheidseisen. Tot nu toe moesten laboratoriummedewerkers moeizame schoonmaakprocedures uitvoeren voordat ze de "cleanroom" zouden kunnen binnengaan waar CO2-incubators zich bevinden. Aangezien de vraag naar kunstmatig gecreëerde huidcellen nauwelijks kan worden voldaan, begonnen technici naar een efficiëntere oplossing. Zij kwamen eindelijk op het idee om direct de CO2-incubator in de isolator te integreren. Dit betekent dat laboratoriummedewerkers veel langer in de CO2-incubatorruimte kunnen werken zonder het risico op besmetting te verhogen.

2. Bestrijding van ziekten met behulp van stamcelonderzoek

Progress in stamcelonderzoek is cruciaal voor het bestrijden van ziekten en vooral voor kankertherapie. Stamceltherapie kan worden gebruikt om dysfunctionele cellen en organen te repareren of zelfs te vervangen door in vitro geteelde weefsels. Als zodanig levert stamcelonderzoek de wetenschappelijke basis voor regeneratieve geneeskunde. Bij het hanteren van celculturen zijn steriele condities en maximale veiligheid van het grootste belang. Daarom moet uw laboratorium CO2-incubator ook een automatische sterilisatiefunctie aanbieden. Dit vermindert het risico op mogelijke externe verontreiniging tot een absoluut minimum.

3. Het aanbieden van stamceltherapie als een levensvatbaar alternatief voor de operatie

Regeneratieve geneeskunde, in de vorm van stamceltherapie, is in staat om onderzoek in hartchirurgie te herzien. Stamceltherapie wordt nu steeds meer voorrang gegeven dan open-hartchirurgie. Het proces kan zo worden beschreven: weefsel- en celclusters worden in de laboratorium CO2-incubator gekweekt en geïmplanteerd in de patiënt via celtransplantatie. Er zijn twee manieren om deze stamcellen te produceren:
De eigen cellen van de patiënt worden geoogst, vervolgens vermenigvuldigd in de laboratroium CO2-incubator
Levend weefsel, zoals hartkleppen of bloedvaten, worden vanaf de grond in de CO2-incubator gegroeid
Het daaropvolgende sterilisatieproces is belangrijk bij vermeerdering van stamcellen in de laboratorium CO2-incubator. Ideaal gezien heeft uw CO2-incubator een automatische hot air sterilisatie functie. De sterilisatiecyclus als geheel moet voldoen aan de eisen van de Europese Farmacopee.

4. CO2-incubators voor plastische chirurgie, anti-aging therapieën, weefselherstel en dermatologische behandelingen.

CO2-incubators zijn ook belangrijke hulpmiddelen voor gepersonaliseerde autologe stamceltherapieën. Deze therapieën omvatten het voorbereiden van de eigen cellen van het lichaam voor toepassingen zoals plastische chirurgie, anti-aging therapieën, weefselherstel, of dermatologische en orthopedische behandelingen. Zodra het weefsel is hersteld, worden de stamcellen geëxtraheerd en geïsoleerd daaruit. Dit komt met een risico op verontreiniging. Daarom worden uitgebreide sterilietesten uitgevoerd in de CO2-incubator, waar de celculturen later zullen vermenigvuldigen. Definitieve genetische tests in de CO2-incubator zorgen ervoor dat de maximale veiligheid bereikt wordt voordat de cellen terug in de patiënt worden geïmplanteerd.

Bekijk ons aanbod door op de onderstaande link te klikken