Uw partner in laboratoriumapparatuur

Laboratorium centrifuges Blog

 

Een centrifuge is een laboratoriumapparaat dat wordt gebruikt voor het scheiden van vloeistoffen, gas of vloeistof, op basis van de dichtheid. Scheiding wordt bereikt met hoge snelheih. De centrifugale kracht duwt zwaardere materialen naar buiten. Laboratorium centrifuges worden veel gebruikt in de meeste laboratoria van academisch naar klinisch voor onderzoek en gebruikt om cellen, subcellulaire organellen, virussen, eiwitten en nucleïnezuren te zuiveren. Er zijn meerdere types laboratorium centrifuges, die kunnen worden ingedeeld volgens voorgenomen gebruik of door rotorontwerp. Van de grote vloervariatie naar de microcentrifuge zijn er veel varianten beschikbaar voor de onderzoeker.


Laboratorium centrifuge categorieën:

Benchtop laboratorium centrifuges zijn een brede klasse van lab centrifuges gekenmerkt door hun kleine voetafdruk. Afhankelijk van de onderzoeksbehoefte, kunnen verschillende aspecten overwogen worden. Maximale snelheid in RCF's kan variëren van zo laag als een paar honderd tot meer dan 50.000 x g. Buisvolumes kunnen variëren van minder dan 1 ml (zoals bij PCR-buizen) tot een paar liter. Verschillende typen rotoren zoals vaste hoek, swingende rotor en continue stroom zijn ook verwisselbaar.

Laboratorium gekoelde centrifuges zijn compacte lab centrifuges die ideaal zijn voor het centrifugeren van monsters die temperatuurgevoelig zijn, zoals levende cellen, dieren of eiwitten. Vele functies zijn uitwisselbare rotors en adapters om een ​​breed scala van monstervolumes van minder dan 1 ml tot een paar liter tegemoet te komen. Snelheden kunnen ook variëren, en sommige modellen kunnen tot 60.000 x g bereiken.

Klinische benchtop lab centrifuges zijn compacte centrifuges met lage snelheid, ideaal voor het scheiden van volledige bloedcomponenten, zoals serum, plasma, buffy coat, rode bloedcellen, evenals andere lichaamsvloeistoffen. Hun snelheden kunnen variëren van ongeveer 200 rpm tot 6.000 rpm. De meeste klinische centrifuges zijn geschikt voor gemeenschappelijke bloedbuisbuizen, maar zorg ervoor dat u bij elke leverancier voor specifieke buisgroottes of buisadapters controleert.

Laboratorium microcentrifuge worden in veel onderzoekslaboratoria gebruikt die in het algemeen kleine buisvolumes bevatten, zoals 2 ml, 1,5 ml, 0,5 ml en PCR buizen. Microcentrifuges voor routine laboratoriumprocedures draaien bij snelheden tot 16.000 x g, terwijl meer gespecialiseerde centrifuges snelheden tot 30.000 x g kunnen bereiken. Bovendien kunnen fabrikanten ook verwisselbare rotors en buis adapters aanbieden. Vergelijk een verscheidenheid aan verschillende omgevingstemperatuur microcentrifuges en gekoelde lab microcentrifuges

Vacuümcentrifuges / Concentratoren kunnen vacuüm, centrifugale kracht, temperatuur en / of gas gebruiken om vloeibaar oplosmiddel te verwijderen voor de concentratie of de desillatie van monsters. Dit instrument is ideaal voor het zuiveren of bereiden van monsters zoals nucleïnezuren, eiwitten, peptiden en andere verbindingen voor een verscheidenheid aan onderzoeksapplicaties. Voor verdamping van oplosmiddelen gebruiken vakuumcentrifuges typisch ingebouwde verwarmingssystemen.

Bekijk ons aanbod door op de onderstaande link te klikken